ABC meisjes letterkaart

Mijn oudste meisje, is een meisjes meisje. Persoonlijk duw ik haar niet in die richting, ik loop er zelf 99,9% van de tijd ongeschminkt bij, op air maxen, in een jeans, nerbril, altijd zo’n 3 kg te zwaar .. Hey, het is mijn look.
Ik drukte haar al voor K3 op het hart, dat meisjes ook verliefd kunnen worden op meisjes en jongens op jongens. Maar bon, ik heb niets te zeggen want alles wat op de speelplaats wordt gezegd is nu eenmaal la vérité.  Meiskes zien graag roze, jongens blauw. Zo is het gedrukt in het heilige boek.  3de kleuterklas he mensen. Den betweter.

Zo weet ze mij nu te vertellen dat haar vriendinnetje L. écht wel moet  gedroomd hebben, toen ze het vreselijk monsterverhaal beleefde (elfjes die leeftig hun vleugels werden verbrandt enz). Niet omdat ze mij geloofde toen ik haar zei dat dit niet kon en om mijn gelijk te halen in de daaropvolgende volwassen discussie, de hiaten in het verhaal begon aan te wijzen. Nee nee.. Ze gelooft niet meer in monsters, want monsters stelen. Naar’t schijnt. Want op een nacht, toen ze ’s nachts boeoeoeh boeheo hoorde roepen (ja zo zei ze da echt, er zei iemand grafstem boehoeh.  Ik zei: “ja dat is monsters, de officiële monstertaal, en betekent zoveel als “als een boom valt in een bos en niemand hoort het, is er dan geluid?”).  Hoewel ze er nooit een zag en die snoodaards enkel des nachte komen, had hij zich verraden door te praten en ze wist dat er een monster in haar kamer moést zijn. Maar des ochtends zag ze dat haar horloge er nog lag, dan was het zo klaar als pompwater. Monsters bestaan niet. Althans, ze weet het, maar nog niet genoeg om geen ongegronde angsten meer uit te staan als ze naar de wc moet bij valavond. Dus mag ik mee staan wortel schieten aan de pot als een van beide moet gaan. Extra gezellig bij boodschap nummer twee. Ik zou wensen dat er dan een monster kwam om mij kapot te maken. Maar ik denk dat die monsters ook wel beter weten. Wie eet trouwens zoiets op wat zo’n stank produceert?
In al mijn nuchterheid leer ik mijn dochter dat de enige monsters die er bestaan, de medemensen zijn. Niet allemaal, maar er loopt toch wat rond waar je van denkt.. ik dank god op mijn twee knietjes dat ik daar niet mee hoef om te gaan. En gelukkig voelt die mens hetzelfde over mij. Stel je voor. Zou anders nogal ongemakkelijk zijn.2016-11-18-1024x531 ABC meisjes letterkaart

Swat. Ze is hard bezig met schrijven en letters. Schattig en inspirerend om te zien, zo’n jong geweld dat nog niet gedesillusioneerd en ge-burneout/gevloerd is door het eentonige leven en werken van alledag. Ik bedoel, wat valt er nog te veroveren eens ge tot tien kunt tellen en uw alfabet kent, right?  Ik wil haar gerust helpen, maar ik krijg meestal een hap en een beet van “ik wil het zelf doen, ik kan dat zelf”. Niet dus, loser!  Maar misschien kan ik de samenwerking wat vlotter laten verlopen door met leuke prentjes te werken. Dus heb ik een ABC letterkaart ding ineen geflanst met nen hoop roze prentjes. Roze is de magische kleur. Serveer ze een drol, en ze trekken hun neus op. Maar maak er een roze drol van met roze korreltjes op een glitter roze bordje en ze zouden nog beginnen twijfelen.

Vanavond zal ik er eens de zweep opzetten en zien wat het geeft. Ik geef haar 2 uur om het te kunnen. Moet lukken. Anders worden de duimschroeven aangehaald. Iedereen die ook wil gebruik maken van dit spelletje, feel free om te downloaden. Ik heb ze gelamineerd en in stukken geknipt. De bedoeling is dat uw kind de eerste letter van het uitgebeelde voorwerp kan aanduiden.

 

Vintage, retro, mid-century glazen hanglamp (kinderlamp)/ Cute lampshade glass/ Lampe ver chambre d’enfant

NL
Super schattig lampje in uitstekende staat. Echt vintage stuk van vorige eeuw.
Materiaal: glas
Afmetingen: diameter 25 cm en hoogte 28 cm

Af te halen thuis, of verzending via Kiala/..


FR

Lampe chouette mi-vingtième siècle. En très bon état. Tres belle pour la chambre des enfants
Matérial: ver

Dimensions: diamètre 25 cm hauteur: 28 cm

ENG

Very cute vintage/retro/mid-century children lamp. In very good condition
Material: glass
Dimensions: diameter 25 cm, height 28 cm

School

Schoolwerk lichtdoos

Maak met een schoendoos abstracte foto’s door middel van een lichtspel. Geen disco, niet tè abstract zodat het geen ruimtelijk gevoel meer weergeeft en graag “boeiende” foto’s. Eén foto sprong er bovenuit en daarop heb ik verder geborduurd. Het moet een reeks van 4 worden, er moet iets/iemand in geplaatst worden zodat de foto een ruimtelijk gevoel weergeeft én het verhaal moet samenhangend zijn.

Deel 1

Illustrator leren

Oh oh wat ik zou ik dit programma graag onder de knie krijgen. Er zijn tig tutorials, dus mettertijd moet dat wel lukken.

Ik ben helaas niet gezegend met tekentalent of een vaste hand. Om nog maar over de ambacht van het kleuren mengen te zwijgen. Maar met illustrator kan je met basisvormen al iets herkenbaars maken.
Dus heb ik een herfstboompje gemaakt, losjes gebaseerd op de korrelige tekeningen van de boekjes van Kapitein Winokio. Favoriet voorleesvoer voor de meiden, en ik denk dat die tekeningen daar best wat mee te maken hebben.
Afin, hoe je een open pad kan inkleuren .. daar heb ik momenteel even de fut niet meer voor te gaan zoeken. Ik heb wel wat kunnen oefenen met de pen tool. Da’s ook al iets. En ik hou van de herfst en zijn kleurtjes. Vandaar het thema
herstboom-1024x733 Illustrator leren

Vladislav Urban vaas

Oceaanblauwe vaas
Ontwerper: Vladislav Urban voor Hermanova Hut, Czechoslovakia, 1962.

H: 20 cm
D: 13 cm

Prijs: 47 €

Jieldé lamp


Industrielamp, Frankrijk

Prachtige oude robuuste vintage Jielde lamp. Mooie doorleefde patine. De vintage staat van deze lamp getuigd van zijn lange industriële geschiedenis.

100% origineel, met de authentieke bajonet fitting.
Kleur: Groenig.
Maximale lengte: 125 cm.

Prijs 330 €