Over mij

Hoi

Ik ben 37 en van het vrouwelijke geslacht, eeuwige verloofde van mijn toekomstige, moeder van onze twee dochters, houder van kippen en twee honden, student en werkmens.

Ik schrijf en fotografeer over dingen die mij interesseren, vaneigens. Ben van mijn 20ste zo’n behoorlijk ‘onstabiel’ geweest, af en aan depressies, die vanaf mijn 28 bestreden werden met antidepressiva. Ik dacht dat dit voor het leven ging zijn, dat ik nooit meer zonder kon.  Nooit meer zonder wou zelfs.  Bang voor de dalen en het terugkomen van mijn doodswens.  Maar toch ben ik er, na de 3de poging, definitief mee gestopt na zo’n 7 jaar.  En samen met de pillen heb ik een heleboel andere gewoonten en aannames overboord gekieperd. Dingen die voor een ander misschien het ‘leven de moeite maken’ en ‘we leven toch maar één keer’, werkten niet meer voor mij. Ze maakte mij, onbewust, doodongelukkig en letterlijk ziek.  Ik was hevig drinker in mijn jeugdigere jaren en in mijn 20’s, dat reduceerde ik al tot binge-drinker, om dan te eindigen bij ontypische ex-alcoholieker.

Tuurlijk heb ik regelmatig nog een pokkehumeur, dat kan mijn gezin volmondig beamen.  Maar ik ben nu een dik jaar stabiel en voel mij gezond en gelukkig!  Iets wat ik nooit meer voor mogelijk had gehouden. Wat maakte ik mezelf wijs zo lang?  Ik was gewoon een depressieve mens,  heb iets heavy meegemaakt, er is geen reden om gelukkig te zijn, het zit in de familie, te weinig serotonine in mijn brein etc etc.

Mijn redding?
Een goede no-nonsense man tegen gekomen en daarna 2 koters die zorg en een aanwezige en stabiele moeder vragen.
Een lijf dat overal pijn deed van ontstekingen en een auto immuunziekte (de ziekte van Graves)
Dus: Gestopt met alcohol drinken en zodoende ook met occasioneel roken, want dat ging hand in hand. Daardoor kreeg ik meer eigenwaarde en zelfrespect. Respect voor mijn lichaam, dus ging ik meer beweging en vatte een sport aan in de vorm van joggen. Hierdoor kwam ik in de buitenlucht en natuur en ging mij focussen op de kleine dingen, schoonheid van de natuur. En mijn lichaam werd sterker, gespierder en gestroomlijnder.
Mijn zelfvertrouwen groeide en ik mag van mezelf nu zijn wie ik ben, de inner nerd in mij omarmen, mijn nieuwsgierigheid voeden en mijn ballast van het verleden achter mij laten. Ook de nieuwe stroom van triggers in de vorm van dagelijks deprimerend nieuws laat ik passeren.  Ik wens terug meer te vertrouwen in de mensheid, dus laat ik het zo min mogelijk binnen en sluit me bewust af van negatieve social media.
Ik wou en wil écht, oprecht beter worden en had er alles voor over, slechter kon ik mij toch niet meer voelen. Ondanks de pillen die ik nam en alles gebruikte “wat het leven de moeite” maakt.

Dit zijn dingen die met kleuterstapjes sevves zijn voort gegaan maar voor mij althans wonderen verrichtten. Iedereen kan dit voor zichzelf uitmaken, denk ik, werkt iets niet voor jou, doe dat dan niet meer. Klink simpel maar het is zo waar.

Voilà, dat is het zo’n beetje. Verdere biechten en kruimels uit mijn leven, lees en zie je in mijn blog. Alvast bedankt om te passeren en laat gerust uw ervaring achter!